AV-laitteet: Vinkit yrityksille

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä AV-laitteiden hankinnassa kannattaa ottaa huomioon.

 

Miksi AV-laitteet ovat tärkeitä yrityksille?

AV-laitteet mahdollistavat tehokkaan viestinnän ja esitysten pitämisen asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja työntekijöille. Laadukkaat AV-laitteet varmistavat selkeän äänen ja terävän kuvan, mikä parantaa viestin vastaanottamista ja ymmärtämistä. Lisäksi AV-laitteiden avulla voidaan luoda ammattimaisempi ja vaikuttavampi ilmapiiri yrityksen tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Toimivat AV-laitteet ovat myös tärkeitä yrityksen sisäisessä viestinnässä. Etäkokousteknologia ja siihen liittyvät AV-laitteet mahdollistavat esimerkiksi etä- ja hybridikokoukset, jolloin työntekijät eri sijainneista voivat osallistua tapahtumiin reaaliaikaisesti. Tämä edistää tiimityötä ja parantaa tiedon jakamista organisaatiossa. Infonäyttöratkaisut puolestaan mahdollistavat mm. paremman sisäisen viestinnän, yrityksen sisäisen markkinoinnin sekä asiakasviestinnän julkisissa tiloissa. Erilaisilla äänijärjestelmillä puolestaan voidaan luoda laadukas äänimaailma, olipa kyseessä sitten neuvottelutila, julkinen tila tai vaikkapa ulkotila.

Valitse oikeat AV-laitteet tarpeidesi mukaan

AV-laitteiden valinta on tärkeä osa yrityksen teknologiapäätöksiä. On tärkeää määrittää omat tarpeet ja tavoitteet ennen laitteiden hankintaa. Tarvitsetko AV-laitteita esimerkiksi kokoustiloihin, koulutustiloihin tai julkisiin tiloihin? Mitä AV-laitteita tarvitaan: ammattinäyttöjä, äänentoistoa, etäkokouslaitteita, kaapelinhallintaa, ohjausjärjestelmää? Mikä on kehityshankkeen tavoite?

Lisäksi on syytä ottaa huomioon laitteiden käytettävyys ja helppokäyttöisyys. Käyttäjien on voitava käyttää AV-laitteita vaivattomasti ilman erityistä teknistä osaamista ja on hyödyllistä, että eri tilojen AV-laitteistot toimivat samalla toimintalogiikalla. On myös tärkeää harkita laitteiden yhteensopivuutta muiden yrityksen käyttämien teknologioiden kanssa, kuten esimerkiksi tilanvaraussovellusten ja videoneuvottelualustojen kanssa. Kokonaisuudessaan oikeiden AV-laitteiden valinta voi parantaa työn tehokkuutta ja helpottaa päivittäistä toimintaa.

AV-hankinnat ovat usein isoja investointeja. Niihin ei ole kuitenkaan pakko sitoa pääomaa, vaan AV-laitteet voi hankkia myös palveluna. Hankkimalla AV-laitteet palveluna voit saavuttaa seuraavia etuja:

  • Palvelumallin avulla saat kumppanin, joka vastaa laitteiden toimivuudesta. Näin varmistat, että loppukäyttäjät ovat tyytyväisiä, kun kaikki toimii.

  • Kun AV-laitteet hankitaan palveluna on niiden budjetointi selkeää, ennustettavaa ja riskitöntä.

  • Tarpeita muutoksille voi syntyä. Laitteiden hankinta palveluna mahdollistaa, että voit tehdä joustavasti muutoksia laitekantaan tarpeiden syntyessä.

Huollon ja ylläpidon merkitys AV-laitteiden käytössä

AV-laitteiden huolto ja ylläpito ovat tärkeitä tekijöitä niiden pitkäikäisyyden ja toimintavarmuuden kannalta. Säännöllinen huolto ja puhdistus auttavat pitämään laitteet kunnossa ja varmistamaan niiden optimaalisen suorituskyvyn. Lisäksi on tärkeää päivittää laitteiden ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät ajantasaisiksi turvallisuuden ja yhteensopivuuden varmistamiseksi.

Ylläpidon osalta on hyvä laatia suunnitelma laitteiden säännöllisestä tarkastuksesta ja tarvittavista korjauksista. Lisäksi kannattaa varmistaa, että yrityksellä on tarvittavat varaosat ja mahdollisuus nopeaan korjaustoimintaan. Näin varmistetaan, että AV-laitteet ovat aina käyttövalmiina ja toimivat moitteettomasti. Praecom tarjoaa AV-laitteita palveluna, jolloin huolehdimme niiden toimivuudesta.

AV-laitteiden ylläpidettävyys ja tietoturvallisuus

AV-laitteiden käytössä on tärkeää ottaa huomioon myös turvallisuusnäkökulmat. Ensinnäkin, on tärkeää suojata laitteet ja niiden käyttäjät mahdollisilta tietoturvariskeiltä. AV-laitteiden etähallittavuus voi tuoda monia etuja. Esimerkiksi liittämällä AV-laitteet yrityksen tietoverkkoon, voidaan helpottaa niiden ylläpitoa ja etätukea. Ohjelmistopäivitysten toteuttaminen kumppanin toimesta varmistaa, että ohjelmistot ovat aina päivitettynä.

Ota yhteyttä

Seuraava
Seuraava

Copilot for Microsoft 365 – hyödynnä Microsoftin työkaluihin integroitua tekoälyä