ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Yrityksen taustalle tarvitaan digitaalista osaamista – Työharjoittelija Joel Jääskeläisen tarina

Opiskelen tällä hetkellä tietojenkäsittelytradenomiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa, ja tarkoituksena olisi valmistua ensi jouluksi. Tällä hetkellä suoritan opintoihini liittyvää työharjoittelua Avek Esitysratkaisut Oy:llä.


Tietokoneharrastuksesta ammatti


Olen aina ollut kiinnostunut tietojenkäsittelystä, ja jo pienestä pitäen olen tehnyt paljon juttuja tietokoneiden kanssa. Armeijassa ollessani tutkin erilaisia koulutusvaihtoehtoja, ja löysin tietojenkäsittelytradenomin koulutusohjelman. Pääsin opiskelemaan ja yllätyin, kuinka laaja-alainen ala tietojenkäsittely on; osittain kaupallista ja osittain ohjelmointia ja tietojenkäsittelyä.


Olen erikoistunut opinnoissani digitaaliseen liiketoimintaan eli siihen, miten yritystä tuetaan erilaisten digitaalisten ohjelmien avulla ja kuinka teknologiaa voidaan hyödyntää liiketoiminnassa. Ennen opintojani en osannut edes kuvitella, kuinka tärkeitä ja monimutkaisia digitaalisia juttuja yritys tarvitsee tuekseen, jotta yrityksen arki pyörii sujuvasti.


Myös vapaa-ajallani vietän paljon aikaa tietokoneiden parissa esimerkiksi erilaisia tekstejä kirjoittaen. Tapaan paljon ystäviäni, ja tykkään käydä erilaisissa tapahtumissa, konserteissa ja lautapeli-illoissa.


Harjoittelu tarjoaa haasteita


Harjoitteluni aikana olen tehnyt Avekilla paljon töitä tietojenkäsittelyn parissa. Olen ollut mukana muun muassa verkkokauppaan ja palvelimiin liittyvissä asioissa sekä auttanut yritystä ratkaisemaan erilaisia haasteita. Osa on ollut sellaisia haasteita, jotka olen saanut ratkaistua, ja osa sellaisia, joita yrityksistäni huolimatta en ole saanut ratkaistua. Olen kuitenkin saanut työstäni positiivista palautetta, ja on ollut hienoa auttaa yritystä konkreettisesti edistymään.


Minusta on ollut mukavaa työskennellä Avekilla. Avek on kasvava yritys, joka etsii koko ajan uusia tapoja ja mahdollisuuksia kehittyä, mikä on mielestäni hyvä asia.

Takaisin edelliselle sivulle