ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Katse pallossa niin työssä kuin vapaa-ajalla – palvelupäällikkö Tomi Rönkön tarina

Tulin aikoinaan Avek Esitysratkaisut Oy:lle töihin vuoden 2013 keväällä. Opiskelin silloin liiketaloutta, ja Jari bongasi ja palkkasi minut suoraan koulunpenkiltä myynti- ja markkinointikoordinaattoriksi. Kun valmistuin, siirryin myynnin ja markkinoinnin tukitoimista myyntipäälliköksi hoitamaan asiakkuuksia.

Vastikään minut nimitettiin Avekin palvelupäälliköksi. Palvelupäällikkönä olen palvelutoteutusten eli esimerkiksi huoltojen, asennusten ja alihankintatöiden johtaja. Käytännössä huolehdin siitä, että meidän palvelumme toimivat asiakkaan suuntaan parhaalla mahdollisella tavalla.


Vapaa-aikani kuluu avopuolison, kavereiden ja jalkapallon parissa. Olen pelannut jalkapalloa 8-vuotiaasta saakka, ja edelleen pelaan itse paljon sekä seuraan lajia ahkerasti televisiosta. Jalkapallon parissa kaikki mietityttävät työ- ja vapaa-ajan asiat unohtuvat hetkessä. Käyn myös kuntosalilla, ja tykkään matkustella paljon.


Kehityksen askeleita yksilönä ja yhdessä


Aiemmin ennen Avekin tuloa olin toiminut jonkin verran kuluttajakaupan parissa. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta B2B-myynnistä. Työskennellessäni Avekilla olen oppinut paljon B2B-myynnistä ja kaupankäynnistä sekä saanut lisää itsevarmuutta kouluttaessani isojakin asiakasryhmiä.


Meillä on Avekilla hyvä ja toimiva työporukka. Työyhteisössämme on paljon erilaisia persoonia, jotka täydentävät hyvin toisiaan. Välillä tulee toki erimielisyyksiä, mutta ne on aina pyritty ja onnistuttu ratkaisemaan keskustelemalla. Erilaisuus työyhteisössä on mielestäni rikkaus.


Minusta on myös positiivista nähdä, että yritys reagoi muuttuviin markkinatilanteisiin muutoksilla. Hyvä esimerkki muutoksesta on oman työnkuvani muuttuminen palvelupäälliköksi. Muutokset pitävät mielestäni työyhteisön virkeänä ja toiminnan skarppina. Olemme silti aina pitäneet katseen pallossa – emme ole lähteneet hosumaan eri suuntiin, vaan olemme istuneet yhdessä alas pohtimaan, miten voimme yhdessä kehittyä. Tulevaisuudessa meidän tulee tehdä asiat kilpailijoita paremmin, sillä toimialallamme kilpailu on kovaa.

Takaisin edelliselle sivulle