ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case: Kuopion Saana

Saana sai monipuoliset ja muunneltavat AV-ratkaisut

Keväällä ovensa avannut elämyskeskus Kuopion Saana luotti AV-ratkaisunsa Avek Esitysratkaisujen käsiin. Monenlaisista tiloista koostuva Saana tarjosi omat haasteensa erityisesti äänentoiston suunnittelulle.

- Ennen kaikkea spa-ympäristöön musiikin ja tiedotteiden tuominen toi omat haasteensa. Toisaalta meillä on ulkona valtavat terassialueet ylä- ja alakerrassa, sisällä ravintolasali sekä kokoustilat. Nyt pystymme säätelemään eri äänialueilla kuuluvia ääniä ja voimakkuutta hyvinkin yksityiskohtaisesti, Saanan toimitusjohtaja Pekka Laasonen kertoo.

Kaikkiaan eri äänialueita rakennuksessa on kahdeksan. Luonnollisesti esimerkiksi spassa teknisille ratkaisulle ja laitteille on erilaiset vaatimukset kuin esimerkiksi kokoustiloissa.

- Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Minulla oli joitakin ajatuksia valmiina toteutuksesta, mutta Avek toi omalla huippuosaamisellaan suunnitteluun ja alkuun saattamiseen erittäin tärkeän panoksen. Jari Pöykiö on ollut ammattitaitonsa ja palvelualttiutensa ansiosta meille tärkeä henkilö äänentoiston toteuttamisessa.

Jatkossa äänentoistoa tullaan kehittämään edelleen saatujen kokemusten perusteella. Esimerkiksi ulkoterasseille tarvitaan vielä volyymiä lisää.

Tilojen kapasiteetti käyttöön

Tiloja suunnitellessa niiden monikäyttöisyys ja muunneltavuus on ollut keskeisessä osassa. Esimerkiksi ravintolasali pystytään tarvittaessa jakamaan. Laadukkaan äänentoiston lisäksi Avekin kautta löydettiin myös erilaisiin tarpeisiin löytyvät visuaaliset ratkaisut.

- Ravintolasalista löytyy valkokangas. Videotykin tilalla oleva Artome Movea liikuteltava kalusteratkaisu on tarvittaessa siirrettävissä toisiin tiloihin. Meille tärkeä lisäpalvelu on myös liikuteltavassa telineessä oleva näyttö, jonka avulla kuva saadaan jaettua myös muihin tiloihin. Apunäyttö mahdollistaa tilakapasiteetin maksimaalisen käytön. 

Myös kokoustilana toimivasta VIP-saunasta löytyy näyttö, johon ulkoisten lähteiden kytkeminen onnistuu langattomasti.

Jo tieto lähellä olevasta teknisestä tuesta rauhoittaa

Laasonen kertoo olevansa iloinen, että kilpailutuksen kautta AV-ratkaisujen toimittajaksi valikoitui nimenomaan Avek Esitysratkaisut.

- Tarjouksellaan Avek nousi ykköseksi monellakin mittarilla. Niin palvelu, laitteet kuin osaaminenkin on korkealaatuista. Meille on ehdottoman tärkeä asia myös se, että kyseessä on paikallinen toimija. Jo tieto siitä, että apu on tarvittaessa lähellä, tuo rauhaa tekemiseen. Avekilta on tultu todella lyhyelläkin varoitusajalla auttamaan tarvittaessa.

Myös rakennusvaiheessa tilanteisiin pystyttiin reagoimaan nopeasti, eikä tiukassa aikataulussa pysymisen kanssa ollut Avekin suunnalta ongelma.

-  Ilahduttavaa kumppanuudessa on myös se, että se on vastavuoroista ja meille onkin tulossa Avekin oma tilaisuus. Tällaista molempiin suuntiin toimivaa yhteistyötä on erityisen mukavaa ja hedelmällistä tehdä, Laasonen päättää.

Takaisin edelliselle sivulle