ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case Aalto Hyvinvointikeskus

Varkaudessa otettiin maaliskuussa 2021 käyttöön uusi Aalto Hyvinvointikeskus, joka kokoaa saman katon alle kaikki sosiaali- ja terveysalan toiminnot. Avek Esitysratkaisut vastasi mittavassa projektissa kokoustilojen ja koko rakennuksen AV-tekniikasta sekä kiinteistön Info-TV-järjestelmästä. Projektin edetessä ja tarpeiden tarkentuessa Avek vastasi myös 51 potilashuoneen TV-vastaanotinten siirtämisestä ja asentamisesta vanhoista tiloista uusiin sekä uusien vastaanotinten hankinnasta.

Varkaudessa rakennushankkeen aikana tietohallintojohtajana ja projektipäällikkönä toiminut Jarmo Heinonen kertoo, että Avek Esitysratkaisujen kanssa oli helppo lähteä liikkeelle, sillä taustalla oli jo vuosia jatkunut yhteistyö.

- Avek on toimittanut AV-tekniikan ja Info-TV-järjestelmät myös muun muassa muutama vuosi sitten valmistuneeseen Waltterin koulun laajennukseen. Meillä oli siis jo valmiiksi kokemusta yhteistyöstä sekä siitä, kuinka Avekin toimittama ja asentama ympäristö on toiminut Waltterin koululla. Oli luontevaa ja kustannustehokasta hyödyntää ja laajentaa jo käytössä olevaa teknologiaa myös uudessa hyvinvointikeskuksessa, hän sanoo.

Ammattilaisten osaaminen helpottaa suunnittelua

Aalto Hyvinvointikeskuksen hankkeessa suunnittelutyötä tehtiin tiiviissä vuoropuhelussa yhdessä tilaajan, rakentajan ja sähköurakoitsijoiden kanssa. Suunnittelussa kuunneltiin käyttäjien tarpeita, ja huomioitiin erilaiset mahdollisuudet, jotta valmiudet järjestelmien käyttöönottoon olisivat mahdollisimman hyvät.

- Kyseessä on iso, yli 40 miljoonan rakennushanke, ja projektin edetessä myös tarpeet ja toiveemme tarkentuivat ja muuttuivat. Avek oli muutosten suhteen hyvin joustava. Tilasuunnittelun edetessä hahmotimme paremmin erilaiset mahdollisuudet ja tässä saimme erinomaista ja asiantuntevaa suunnitteluapua Avekin asiantuntijoilta. Suunnitelmia hiottiin yhdessä entistä paremmiksi.

Heinonen kertoo, että vaikka tilaajalla on tietty tietotaito, on alan ammattilaisten osaaminen ja ajantasainen tieto tärkeää tekijä suunnitelmia tehdessä.

- Avek kuunteli tarpeemme ja teki sen pohjalta ratkaisuehdotukset, jotka hyödynsivät viimeisintä teknologiaa.

Korona-epidemia toi omat haasteensa myös Aalto-projektiin. Globaalien toimitusongelmien vuoksi oli uhkana, että kaikkia laitteita ei saada ennen maaliskuun avajaisia.

- Avek etsi vaihtoehtoisia ratkaisuja ja saimme kuin saimmekin kaikki keskeiset asiat asennettua ja teknologian rakennettua ennen muuttoa.

Teknologian myötä uuteen aikaan

Uudisrakennuksessa ajantasainen teknologia mahdollistaa myös uudet viestimisen tavat. Epidemia-aika on jo osoittanut toimivan AV-tekniikan tärkeyden. Info-TV-järjestelmät puolestaan mahdollistavat niin henkilökunnan sisäisen kuin asiakkaille tapahtuvan, uudenlaisen viestinnän. Waltterin koululla Avek on myös vastannut laitteiden huollosta ja tuesta projektin valmistumisen jälkeen. Heinonen näkee tämän tärkeäksi asiaksi.

- Osaamista tarvitaan myös rakennusurakan jälkeen, arjessa. Olemme kokonaisuutena olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Avekin kanssa. Osaava henkilöstö ja kokonaistoimitus avaimet käteen -periaatteella on ollut kannaltamme hyvä ja toimiva ratkaisu. Myös kustannustehokkuus ja kustannusten läpinäkyvyys ovat tärkeitä asioita. Avek on pitänyt sovitusta kiinni, mutta tarpeen vaatiessa ollut myös joustava kumppani, mikäli suunnitelmia on tarvinnut päivittää.

 

Takaisin edelliselle sivulle