ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Arkiset asiat ja mukavat harrastukset tasapainottavat yrittäjän elämää – toimitusjohtaja Jari Rönkön tarina

Viime vuosituhannen puolella kiinnostuin tietotekniikasta niin paljon, että päädyin opiskelemaan tietotekniikan insinööriksi. Valmistumiseni jälkeen työskentelin ja tein uraa muun muassa Fujitsu Siemens Computersilla. Kiuruveden kasvattina ehdin asua muutamia vuosia pääkaupunkiseudulla saaden arvokasta kokemusta erilaisista asiakkuuksista ennen muuttoani Kuopioon.


Vuonna 2006 hyppäsin tavallisen palkkatyöläisen arjesta yrittäjäksi ja samalla tietotekniikka vaihtui AV-alaan.  Huomasin, että Kuopion alueella kukaan ei ollut liiemmin perehtynyt esitystekniikkaan, interaktiivisten taulujen ja muun esitystekniikan tarjoamiseen asiakkaille, ja sillä tiellä olemme edelleen.

Vapaa-aika katkaisee työajatukset

Sanotaan, että yrittäjä on kiinni yrityksessään aina. Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään nykyisin entistä enemmän tasapainon työn ja muun elämän välillä. Perheeseeni kuuluu vaimo, kolme teini-ikäistä lasta sekä kaksi koiraa. Nämä pitävät huolen, että illat menevät lasten harrastuksiin kuskaamisessa ja arkisissa asioissa.

Vastapainoa työlle olen hakenut myös erilaista harrastuksista. Olen useamman vuoden harrastanut äijäpilatesta, reilu vuosi sitten aloitin hirvenmetsästyksen ja vastikään kokeilin golfia ensimmäistä kertaa. Talvella on mahtavaa ottaa sukset kainaloon ja suunnata hiihtoladuille. Parasta on, että harrastukseni ovat ihan erityyppisiä asioita kuin työni, ja saan katkaistua työajatukset kokonaan.

Kehittyminen, oppiminen ja uudistuminen vievät eteenpäin

Avek on toiminut nyt reilut 12 vuotta. On ollut onni löytää loistavia ammattilaisia työntekijöiksi. Ilman heitä emme olisi nyt tässä pisteessä. Oikeat ihmiset ja tärkeät sopimukset heti yrityksen alkuvaiheessa loivat turvaa. Yritys on vuosien saatossa kehittynyt, ja niin olen minäkin. Olen opetellut luopumaan asioista. Jotta voi mennä eteenpäin, pitää osata luopua jostain. En millään ennätä kaikkeen, ja yrityksenkin kannalta on tärkeää miettiä omaa ajankäyttöä.


Alalla kehittyminen tuo omat haasteensa. Jos liikumme pari vuotta vanhoilla tiedoilla, olemme liikkeellä väärillä ratkaisuilla. On tärkeää, että henkilökunta saa käyttöönsä tuoreimmat tiedot valmistajilta ja alan tapahtumista. Meillä on minun näkökulmastani tiivis työyhteisö, joka toimii hyvin ryhmänä ja on toisaalta myös täynnä hyvin itseohjautuvia henkilöitä.


Toivon, että asiakkaat mieltävät meidät jatkossa yhä enemmän palvelukumppaniksi. Toivon myös, että pystyn itse käyttämään enemmän aikaa asiakaskohtaamisiin. Se vaatii uudistumista meiltä kaikilta, jotta voimme suunnata toimintaamme yhä enemmän asiakasrajapintaan.

Takaisin edelliselle sivulle