ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Praecom Group hankkii Avek Esitysratkaisut Oy:n:

Praecom Group (Antler Finance Oy) on hankkinut osake-enemmistön Avek Esitysratkaisut Oy:sta. Liiketoimintakaupan myötä Avek liittyy osaksi Praecom Group -konsernia, joka koostuu ICT-alan asiantuntijayrityksistä, Praecom Oy:sta, IT4B Partners Oy:sta ja Upto Oy:sta. Avek Esitysratkaisut Oy jatkaa toimintaansa omalla nimellään osana konsernia ja Avekin henkilökunta jatkaa työtehtävissään normaalisti.

Praecom Groupin missiona on tuottaa asiakkailleen edellytykset koskettaviin kohtaamisiin 2020-luvun työympäristöissä. Mission keskiössä ovat älykkäät työympäristöt. Groupin palveluihin kuuluvat mm. videoneuvottelu- ja tiimiviestintäpalvelut, neuvottelutilapalvelut, IT-palvelukokonaisuus sekä näyttöviestintäpalvelut (digital signage).

Avek tuo Praecom Groupiin lisää asiantuntijaosaamista AV-tekniikasta ja näyttöviestinnästä.

- Toteutunut liiketoimintajärjestely mahdollistaa Avekin kasvun seuraavalle portaalle, iloitsee Avekin toimitusjohtaja Jari Rönkkö.

Rönkön mukaan muutos avaa yritykselle uusia mahdollisuuksia valtakunnallisella tasolla.

- Praecom Groupin kautta saamme laajennettua palvelutarjontaamme erityisesti etäviestintäratkaisuissa, pystymme hyödyntämään tehokkaasti konsernin tukipalveluita ja toteuttamaan entistä laajempia valtakunnallisia asiakasprojekteja.

Asiakkaiden toiveena älykkäät työympäristöt

Praecom Groupin toimitusjohtaja Miika Liljedahlin mukaan yritykset haluavat hankkia kokonaispalvelun, jossa huomioidaan heidän koko työympäristönsä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Liljedahlin mukaan älykäs työpaikka tai älykäs työympäristö eivät ole termeinä mitenkään uusia. Sen sijaan laajuus, jolla älykkäitä työympäristöjä toteutetaan, vaihtelee Liljedahlin mukaan hurjasti.

- Praecom Groupin tähtäimenä on olla houkuttelevin kumppani yritysten muutosmatkalla 2020-luvun työympäristöihin ja se vaatii meiltä syvää osaamista erilaisilla teknologian ja palvelutuotannon osa-alueilla. Digitaalisten ratkaisujen osalta yrityksen työympäristö voi koostua esimerkiksi työpisteiden varausjärjestelmästä, tilavarausjärjestelmästä, vierailijahallinnasta, itsepalveluaulasta, videoneuvottelulaitteista, laitteiden ja sovellusten integraatioista, kameravalvonnasta ja sisäisestä tiedotuskanavasta. Harva toimija pystyy vastaamaan asiakkaiden toiveisiin laajoista kokonaisuuksista, mutta me pyrimme olemaan sillä saralla houkuttelevin kumppani yrityksille.

Avek on toteuttanut ratkaisujaan mm. useisiin Pohjois-Savon kaupunkeihin ja talousalueen oppilaitoksiin. Liljedahl näkee Avekin kaltaisen AV-osaajan tärkeänä osana älykästä työympäristön suunnittelua ja toteutusta.

- Avek on johtavia suomalaisia AV-alan toimijoita ja innovatiivinen palveluiden kehittäjä, minkä takia se sopii mainiosti osaksi Praecom Groupia. Avekin kotimarkkinat Kuopiossa ja Tampereella ovat kasvavia talousalueita ja sopivat Praecom Groupin kasvusuunnitelmaan.

Group tulee Liljedahlin mukaan jatkamaan kasvuaan uusien liiketoimintajärjestelyiden ja rekrytointien kautta seuraavien vuosien aikana. Avek-kaupan myötä Group kasvaa 16 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja tavoitteena on saavuttaa 50 miljoonan euron liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana.

- Uusia liiketoimintajärjestelyjä tullaan tekemään ja haemme myös aktiivisesti uusia ammattilaisia kasvavaan joukkoomme, Liljedahl vinkkaa.

Avek Esitysratkaisut Oy on kuopiolainen vuonna 2006 perustettu esitystekniikan asiantuntijayritys. Yritys toteuttaa yritys- ja julkishallinnon asiakkaille tarpeista lähteviä kokonaisratkaisuja avaimet käteen -palveluna. Toimipaikat yrityksellä ovat Kuopiossa ja Tampereella.

Praecom Groupin tehtävänä on mahdollistaa asiakkailleen koskettavat kohtaamiset 2020-luvun työympäristöissä. Praecom Group koostuu Praecom Oy:sta, IT4B Partners Oy:sta ja Upto Oy:sta. Konsernin toimipisteet sijaitsevat Vantaalla, Hämeenlinnassa ja Tampereella. Praecom Group on ICT-alan kasvukonserni, jonka päättyneen tilikauden liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa, kasvua edelliseen tilikauteen oli 48 %.

Lisätietoja:

Miika Liljedahl, toimitusjohtaja, Praecom Group, miika.liljedahl@praecom.fi, +358 44 733 2242
Jari Rönkkö, toimitusjohtaja, Avek Esitysratkaisut Oy, jari.ronkko@avek.fi, +358 50 307 0808


Takaisin edelliselle sivulle