ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case Osuuskauppa Keskimaa

Avek Esitysratkaisut Oy ja Canon Oy toteuttivat yhteystyössä kokonaisvaltaisen AV-ratkaisun Osuuskauppa Keskimaalle.

Päämääränä luontaisten kohtaamisten lisääminen

Osuuskauppa Keskimaalle tuli ajankohtaiseksi toimitilojen kattava uusiminen. Tilat haluttiin uusia vastaamaan nykypäivän työskentelyn tarpeita.

"Aiemmasta 'kahden kerroksen väestä' ja omien huoneiden uumenista muutettiin moderniin monitoimityötilaan, jossa edes toimitusjohtajalla ei ole omaa huonetta. Neliöt saatiin tehokkaasti käyttöön ja luontaiset kohtaamiset ja sitä kautta tiedon kulku ja yhteistyö on ottanut harppauksia eteenpäin", toteaa Keskimaan ICT-asiantuntija Satu Sarvi.

Keskimaalle haluttiin henkilökunnalle mahdollisimman monipuoliset kokoustamismahdollisuudet.

"Konttorista löytyy pieniä ja isoja neuvotteluhuoneita, puhelinkoppeja, pikapalaveripaikkoja, hiljaisen työskentelyn tila sekä erilaisia vetäytymiskalusteita".

AV-ratkaisut toimivan kokoustamisen keskiössä

Osuuskauppa Keskimaalla tiedostettiin, että toimiva AV-tekniikka on välttämättömyys saumattomalle kokoustamiselle ja kaiken kattavalle tilojen hyödyntämiselle.

"Kalustus, IT- ja AV-ratkaisut on valittu tukemaan tilaa. Langattomuudella väki saadaan hyödyntämään tiloja täysmittaisesti".

Avek toimitti, asensi ja koulutti Keskimaan uusien toimitilojen esitystekniikan. Tekniikkaan kuuluvat projektori-, kosketusnäyttö-, näyttö- ja äänentoistoratkasut. Lisäksi kokouspisteillä käytetään langatonta esitystekniikkaa, eli kuva ja ääni siirtyvät langattomasti esityspinnoille.

Sarvi kiteyttää toimitetun AV-kokonaisuuden viiteen kohtaan.

"Yhtenäiset ja käyttäjäystävälliset tilat, toimintavarmuus, helppokäyttöisyys, laadukas tekniikka ja säännöllinen ylläpito dokumentointeineen". 

Neuvottelutilojen käytön tehostaminen oli yksi selkeistä projektin päämääristä.

"Aiemmin valtaosalla oli omia huoneita, joissa pidettiin palavereita. Uudessa tilanteessa kenelläkään ei ole omaa huonetta ja neuvottelutiloja on rajattu määrä. Tähän saatiin ratkaisuksi Avekin tarjoamat kosketuksella toimivat ovenpielinäytöt, joissa on integraatiot käyttämäämme kalenterijärjestelmään. Neuvottelutilan pielessä olevalta näytöltä nähdään helposti, onko tila 'vihreällä vai punaisella'. Värin kertovat luonnollisesti, onko tila vapaana vai varattuna", Sarvi näyttää.

"Jos kokous peruuntuu, tila vapautuu automaattisesti muiden käyttöön. Tällöin tilojen varaus ja niiden käyttö on joustavaa".

Tavoitteena pitkäaikainen kumppanuus – osaava ylläpito parantaa käyttäjäkokemusta

Sarvi kertoo, että yhteistyö Avekin ja Canonin kanssa on toiminut erinomaisesti. Myös mahdolliset vikatilanteet saadaan nopeasti hoidettua yhteisen huoltojärjestelmän kautta.

"Avek ja Canon ovat olleet asianosaavia kumppaneita. Tavoitteenamme on kasvattaa yhteistyötä ja saada kumppanuudesta pitkäaikainen. Myös säännöllinen ylläpito tuo toimintavarmuutta ja parempaa käyttäjäkokemusta".

"Avek on ollut joustava kumppani. Avek on laittanut oman osaamisen ja ammattitaidon likoon yhteistyötä käynnistettäessä ja yhteisiä prosesseja luodessa".

 

Takaisin edelliselle sivulle

Suurin osa kokoustiloista on varustettu näytöillä ja langattomalla esitystekniikalla.

Suurin osa kokoustiloista on varustettu näytöillä ja langattomalla esitystekniikalla.

Ovenpielinäytön taustaväri kertoo, onko tila käytettävissä vai varattu.

Ovenpielinäytön taustaväri kertoo, onko tila käytettävissä vai varattu.