ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Savon Sanomat

Savon Sanomat halusi saada uudenlaisen lööppiratkaisun perinteisen printtilööpin tilalle. Avek tarttui haasteeseen ja lopputuloksena syntyivät sähköiset lööpit.

Sähköinen lööppi uutispainotteiseksi ratkaisuksi

Savon Sanomat on Kuopiossa ilmestyvä 7-päiväinen sanomalehti, jonka päälevikkialuetta ovat Pohjois-Savo ja Etelä-Savon pohjoisosat. Savon Sanomat toimii alalla, jolla on käynnissä digitalisoituminen. Lehtitalo on näin ollen kehittänyt ratkaisujaan enenevissä määrin sähköisiksi.

Yksi halutuista muutoksista on koskenut perinteistä paperilööppiä. Lööppi haluttiin sähköiseen muotoon.

-Savon Sanomat halusi vaihtoehdon perinteisille paperisille lööpille. Media digitalisoituu vauhdilla, joten oli luonnollista pohtia, voisimmeko rakentaa järjestelmän, joka toimii aiempaa paremmin tässä ajassa. Oikeastaan on hämmästyttävää, ettei vastaavia uutispainotteisia ratkaisuja ole juurikaan käytössä, kertoo lööppiratkaisusta Savon Sanomien puolelta vastannut toimituspäällikkö Seppo Rönkkö.

Brändinäkyvyyttä suurten asiakasvirtojen ääreltä

Tämän jälkeen Savon Sanomat otti yhteyttä kuopiolaiseen AV-alan toimijaan Avek Esitysratkaisut Oy:öön. Neuvotteluissa esille tuli infojärjestelmä ONELAN, joka nähtiin molempien osapuolien näkökulmasta oivana ratkaisuna.

- Tekemissämme selvityksissä vakuutuimme järjestelmän luotettavuudesta, joustavuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Ominaisuudet ovat keskeisiä arjen työssä, valottaa Rönkkö.

Keskusteluissa Savon Sanomat kertoi selkeästi kolme tavoitetta, joita sähköisellä lööpillä tavoitellaan.

-Halusimme ratkaisun, jolla pystymme muokkaamaan lööpin sisältöä joustavasti reaaliajassa. Koska Savon Sanomat on voimamallisesti kehittyvä mediatalo, tavoite oli aivan keskeinen. Pystyimme lisäksi monipuolistamaan ja vahvistamaan Savon Sanomien brändinäkyvyyttä, Rönkkö listaa.

-Kolmas tavoite oli löytää näytöille parhaat mahdolliset sijoituspaikat suurten asiakasvirtojen ääreltä.

"Avek on kuunnellut herkällä korvalla"

Avek tarttui haasteeseen ja lopputuloksena Savon Sanomille luotiin infojärjestelmä, jolla pystytään tuomaan informaatiota seitsemälle näytölle, jotka asennettiin suurten asiakasvirtojen äärelle. Pääosin asennuskohteiksi valikoituivat kuopiolaiset kauppakeskukset.

- Mukana olevat tahot ovat Savon Sanomien pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, valottaa Rönkkö.

Uutissisältöä näytöille päivittävät Savon Sanomien uutispäälliköt. Uutispäälliköt voivat lisätä infojärjestelmään reaaliaikaisesti otsikon sekä kuvan tai videon. Näin lööpillä voidaan vaihdella sisältöä todella joustavasti. Lisäksi videot tuovat suuren muutoksen verrattaessa perinteiseen printtilööppiin.

Näytöissä esitetään myös mainosmateriaalia. Mainosmateriaalit päivitetään puolestaan Savon Sanomien markkinointiosastolla. Päivitettävyys on siten hyvin roolitettua.

Savon Sanomat on ollut tyytyväinen toteutukseen. Sähköinen lööppi on tuonut uudenlaisen tavan tuoda sisältöä asiakasvirtojen ulottuville.

-Vajaan kahden kuukauden käytön jälkeen järjestelmä on osoittanut toimivuutensa. Järjestelmän toimittanut Avek Esitysratkaisut Oy on kuunnellut herkällä korvalla kehittämisideoita ja toteuttanut niitä sovitulla tavalla. Tarvittava käyttökoulutus oli kattava. He ovat myös antaneet vinkkejä, kuinka voimme tehostaa järjestelmän käyttöä, päättää Rönkkö.

Takaisin edelliselle sivulle

Savon Sanomien journalistinen sisältöä kyetään vaihtamaan joustavasti uutistilanteen mukaan. Ohjauksesta vastaa Savon Sanomien uutisjohto. Kuvassa toimituspäällikkö Seppo Rönkkö.

Savon Sanomien journalistinen sisältöä kyetään vaihtamaan joustavasti uutistilanteen mukaan. Ohjauksesta vastaa Savon Sanomien uutisjohto. Kuvassa toimituspäällikkö Seppo Rönkkö.

Savon Sanomien sähköistä infojärjestelmää ohjataan suoraan Savon Sanomilta.

Savon Sanomien sähköistä infojärjestelmää ohjataan suoraan Savon Sanomilta.