ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case Suomen ortodoksinen kirkkomuseo

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo uudistui tiloiltaan huomattavasti vuonna 2015. Avek tarjosi äänentoiston ratkaisut tiloihin.

Toimiva äänentoisto täydentää vaikuttavan tilan

Kuopiossa sijaitseva Suomen ortodoksinen kirkkomuseo RIISA on yksi Euroopan huomattavimmista ortodoksisista kirkkomuseoista. Kirkkomuseossa yhdistyvät todella näyttävä visuaalisuus, ainutlaatuinen tunnelma ja kulttuurisesti merkittävät kokoelmat.

Avek tarjosi näyttelyyn äänentoiston ratkaisut, joita ovat äänisuihkut, yleisäänentoisto ja kuulutusjärjestelmä.

Äänisuihkut tarjoavat mielenkiintoisen lisän näyttelykävijän kokemukseen siten, että äänentoisto ja valotehosteet "pelaavat yhteispeliä". Tämä tarkoittaa sitä, että kun näyttelykävijä menee tietyn kokoelmakohteen eteen, käynnistyy näyttelyvitriinissä valo kyseisen kokoelmakohteen kohdalla. Tässä vaiheessa valojärjestelmä lähettää niin sanotun kärkitiedon äänentoistojärjestelmälle ja äänisuihku alkaa toistamaan näyttelykohteeseen liittyvää ääntä. Tämä takaa audiovisuaalisesti toimivan kokonaisuuden. Lue lisää äänisuihkuista täältä.

Avek asensi RIISAan myös näyttelytilat kattavan yleisäänentoiston. Yleisäänentoistolla soitetaan tiloihin sopivaa taustamusiikkia, joka luo tiloihin levollisen ja tunnelmallisen ympäristön.

Tiloihin asennettiin myös kuulutusjärjestelmä, jolla voidaan kuuluttaa tiloihin joko mikrofonilla tehtyjä kuulutuksia tai esiasetettuja kuulutuksia eri kielillä. Esiasetetut kuulutukset saadaan kuuluville yksinkertaisella painikkeistolla. Painikkeistolla voidaan myös valita, mihin tiloihin kuulutus kuuluu.

Takaisin edelliselle sivulle

Laadukas yleisäänentoisto on tärkeä osa kokonaisvaltaista näyttelykokemusta.

Laadukas yleisäänentoisto on tärkeä osa kokonaisvaltaista näyttelykokemusta.

Äänisuihkut

Äänisuihkut "pelaavat yhteispeliä" vitriinien valaisinjärjestelmän kanssa.