ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case: Puijo Peak / Ravintolamestarit

Puijon matkailualueen elämyksiä rikastetaan esitystekniikalla

Kun Puijo Peak Oy aloitti yritystoiminnan kehittämisen Puijon alueella, oli alusta asti selvää, että modernin tekniikan luomat mahdollisuudet haluttiin käyttää hyväksi. Ääni- ja esitystekniikan osalta yhteistyökumppaniksi valikoitui luontevasti Avek Esitysratkaisut.

- Avekin laatu, osaaminen ja luotettavuus olivat tuttuja jo entuudestaan. Olimme heti alusta asti varmoja, että Avekin visionäärisyyden ansiosta päästään suunnittelussa uudelle ulottuvuudelle, toimitusjohtaja Pekka Niemelä kertoo.

Suunnittelussa jokainen käytettävissä oleva neliösentti haluttiin varata asiakaspaikoille, näköaloja unohtamatta. Myös tilojen muunneltavuus oli tärkeä asia. Esimerkiksi tornin matkamuistomyymälään tuli infonäyttöjä neljä kappaletta, joista yksi näyttö on liikuteltavissa myös ylös tornikahvilaan tai -ravintolaan kokousvieraita varten. Vuonna 1963 valmistunut, alkuperäisessä kunnossaan ollut matkamuistomyymälä uusiutui täysin Puijo Peakin toimesta ja kantaa nykyisin nimeä Portti Puijon elämyksiin.

-  Jukola Industries Oy tuotti matkamuistomyymälään uniikilla 3D-osaamisella puuseinät ja Avek Esitysratkaisut toimitti ja asensi infonäytöt. Myös Puijon majan saunakabinetti uudistuu samojen tekijöiden tekemänä. Avekin nykyaikaiset näyttöratkaisut tuovat lisäelämystä saunakabinetissa pidettävien kokousten, tyhypäivien tai vaikkapa jääkiekon MM-ottelujen seuraamiseen ystäväporukalla.

Asiakaslähtöiset ratkaisut ammattitaidolla

Niemelä kertoo, että sekä Puijo Peakia että Avek Esitysratkaisuja yhdistää visio ja tahto uudistua. Yhteistyön onnistumisen kannalta keskeistä on myös luottamus.

- Avek Esitysratkaisuilla on ymmärrys siitä, mitä asiakas milläkin hetkellä tarvitsee. Meillä oli tietty ennakkoajatus siitä, mitä tarvitaan, mutta pystyimme huoletta heittämään pallon Avekille suunnittelun suhteen. Toimiva asennuspalvelu oli kuin piste iin päälle.

Asiakkaan ei tarvitse olla AV-ratkaisujen asiantuntija, sillä Avekilta löytyy tieto ja osaaminen alan uusimmista mahdollisuuksista. Tämä helpottaa koko toiminnan suunnittelua ja asiakkaille tarjottavien palvelujen kehittämistä sekä vapauttaa yrittäjälle aikaresursseja.

 

Toimiva tekniikka - onnistunut palvelu

Palvelun mutkattomuudella ja sujuvuudella on Niemelän mukaan iso merkitys. Myöskään laitteiden helppokäyttöisyyttä sekä käyttöön tarjottavan tuen merkitystä ei voi korostaa liikaa.

- Nykypäivän hektisessä elämässä on tärkeää voida luottaa siihen, että tekniikka toimii ja jos vastaan tulee ongelmatilanne, apu on saatavilla nopeasti. Kun Puijon tornissa vierailee vuosittain 100 000 ihmistä, on asioiden pelattava saumattomasti yhteen, Niemelä muistuttaa.

Puijo Peak on tyytyväinen siihen, että Avekilla vastataan nopeastikin asiakkaan tarpeisiin.

- Viikko ennen joulua havaitsimme, että tarvitsemme joulutapahtumaamme näytön. Avek hoiti tilauksen välittömästi, mutta lupasi meille tarvittaessa myös lainanäytön, mikäli toimitus ei olisi ehtinyt ajoissa perille. Tällä varmistettiin, että tapahtumassa pystyttiin lanseraamaan uusia palveluita ja elämyksiä ihmisille sekä pystyttiin tiedottamaan uudesta, joka päivä auki olevasta Puijosta tapahtuman kävijöille. Tällaisessa yhteistyössä Avekin palvelu ja asiakaslähtöisyys on parhaimmillaan.

Luonnon äänet ravintolaan

Puijoa kehittämässä on ollut olennaisesti myös Ravintolamestarit, joka aloitti ravintolatoiminnan Puijon Tornissa sekä Puijon majalla. Erkka Isotalo kertoo, että Avek otettiin mukaan suunnitteluun heti alusta alkaen.

- Tiesimme, että äänentoisto pitää uusia joka tapauksessa, joten samalla kertaa äänimaailma otettiin isosti mukaan tunnelman luomiseen. Halusimme, että äänet tuovat oman vau-efektin ravintolakokemukseen. Torniin tuotiin luonnon ääniä sekä 60-luvun henkeä. Olin jo aiemmin tutustunut äänisuihkuihin ja tiesin, että Avek pystyy meille sellaisen toimittamaan.

Nyt torniravintolan buffet-pöydän yläpuolella voi nautiskella aidosta pohjoissavolaisesta äänimaailmasta, joka aktivoituu henkilön liikkuessa äänisuihkun alueella.

- Koska tarjoamme ruokailijoille paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, myös lintujen ja mehiläisten äänten haluttiin olevan paikallisia. Avekin avulla löysimme Lauri Hallikainen äänitallenteet.

 

Käyttö yhden nappulan periaatteella

Puijon majalle puolestaan asennettiin jykevämpi äänentoisto ja kaikkiaan neljä eri äänilohkoa. Näin ollen ravintolan, kabinetin, baarin ja terassialueen ääntä pystytään hallinnoimaan yhdessä ja erikseen. Ohjaus tapahtuu kätevästi ja langattomasti tabletin avulla.

Ravintolamestarit ja Avek ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Tutulle toimittajalle ei tarvitse turhia selitellä ja toisaalta asiakas voi olla luottavaisin mielin sen suhteen, että hänelle tarjotaan järkeviä, omassa toiminnassa hyödynnettäviä tuotteita. Mikäli laitteet tarvitsevat huoltoa, sekin löytyy läheltä. On kullanarvoisen tärkeää, että ongelmatilanteissa apu on saatavilla.

- Helppokäyttöisyys on meille tärkeä asia. Emme ole ääni-insinöörejä vaan keskitymme makuelämyksien tuottamiseen. Siksi on hienoa, että laitteistot löytyvät samasta paikasta ja toimivat yhden nappulan periaatteella.

Takaisin edelliselle sivulle