ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case: MessiLive.fi

Ammattimainen studio ainutlaatuisella konseptilla

MessiLive.fi on palkittu ja paikallisista lähtökohdista kehitetty konsepti, joka mahdollistaa työnantajan ja työnhakijan kohtaamisen uudella tavalla.Kauppakeskus Apajassa sijaitsevassa TE-palvelut Messissä järjestetään juonnettuja rekrytointitilaisuuksia, joita pystyy seuraamaan paitsi paikan päällä myös livestriimin kautta verkossa. Tallenteet jäävät myös verkkoon myöhemmin katsottaviksi.


Avek Esitysratkaisut Jari Pöykiön johdolla vastaa suurimmasta osaa AV-ratkaisuista. Kolmen vuoden aikana Messiin onkin rakennettu ammattimainen studio, jossa kuva- ja äänitekniikka ovat keskeisessä roolissa.


MessiLive.fi -juontaja Ilkka Nykänen on ollut mukana konseptin kehittämisessä alusta asti. Avek Esitysratkaisut oli toteuttanut TE-toimistolle AV-ratkaisuja jo aiemmin, joten yhteistyötä oli luonteva jatkaa myös Messissä. Nykänen kertoo, että MessiLiven tekniikka on rakentunut pala palalta.

Palvelu rakennettiin pala palalta


- MessiLive.fi on kokonaan oma keksintömme ja ainutlaatuinen toimintamalli. Kun lähdimme pilotoimaan hanketta, meillä ei aluksi ollut selkeää kuvaa siitä, millainen konsepti on kyseessä, eikä myöskään siitä, mitä tarvitsemme.


Tarvittavia laitteita lähdettiin kartoittamaan ja suunnittelemaan yhdessä Avekin kanssa. Aluksi kalustohankinnat painottuivat esitystekniikkaan, kun tarvetta oli lähinnä tapahtumien tallentamiselle. Livestriimauksen myötä tilanne muuttui, samoin silloin kun tilaisuutta alkoi vetää juontaja. Kalustoa onkin lisätty sitä mukaa, kun toiminta on kehittynyt ja toimivat käytänteet löytyneet. Nykyisin TE-palvelut Messissä on studio, jossa keskustelutilaisuuksia voidaan seurata missä päin maailmaa tahansa.

Ratkaisujen kehittämistä käsi kädessä


Oman haasteensa teknisille ratkaisuille tuo se, että studiotila toimii myös yleisötilana. Lähetyksiä voi tulla seuraamaan paikan päälle tai seurata striimin kautta. Tekniikka palvelee siis kerralla sekä liveyleisöä että verkon kautta tapahtumaa seuraavia. Kaikki tämä tapahtuu keskellä kauppakeskuksen arkea ja ääniä.


- Kolmessa vuodessa MessiLivestä on muodostunut vakiintunut toimintamalli. Kukaan ei varmasti ensimmäisissä palavereissa vielä osannut arvata, millainen konsepti tästä syntyy. On tärkeää, että rakentamisessa ja kehitystyössä on ollut mukana Avekin kaltainen kumppani, joka kuuntelee tarpeita ja miettii asiakkaan kanssa yhdessä, mitä kaikkea voisi tehdä.


Kun studiota on rakennettu pala palalta palvelun muotoutumisen edistyessä, on selvää, että muokkauksia ja korjauksia asennuksiin on jouduttu tekemään pitkin matkaa. Kun kyseessä on livelähetys, on laitteiden moitteeton toiminta elinehto.


- Meille on ollut erittäin tärkeää, että Avek on tässä lähellä. Jos korjauksia tai uudelleenasennuksia on tarvittu, ne ovat hoituneet nopeasti. Myös sitä arvostamme, että Avek on aikaansa seuraava yritys, joka esittelee asiakkaalle erilaisia vaihtoehtoja, joilla toimintaa voi entisestään parantaa. Meidän tehtävämme on sitten miettiä, minkälaisille ratkaisuille on tarvetta.


Kuopiossa saatujen hyvin kokemuksien jälkeen MessiLive.fi-konsepti ja studio on rakennettu myös Iisalmeen ja Varkauteen. MessiLive.fi palkittiin vuonna 2018 Nuorkauppakamarin Tuottava idea -kilpailussa ja vuonna 2016 se sai Kuopion kaupungin palvelupalkinnon.

Takaisin edelliselle sivulle