ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Case Mäntykampus

Kuopioon rakennettiin uusi vanhusten hoivapalvelukeskus Mäntykampus. Avek asensi keskukseen esitystekniikkaa arjen helpottamiseksi.

Esitystekniikka kruunaa korkeatasoisen hoivakeskuksen

Mäntykampus on Kuopion Männistöön rakennettu uusi hoivapalvelukokonaisuus. Mäntykampuksessa on kyse kokonaisuudesta, jossa asumista ja palveluita yhdistetään niin, että ikääntyville tarkoitettua asumista sijoitetaan tiiviiksi, mutta viihtyisäksi kokonaisuudeksi tähän tarkoitukseen suunnitellulle alueelle.

Mäntykampuksessa on yhteisiä tiloja, joihin etsittiin esitysteknisiä ratkaisuja. Esitysteknisiin ratkaisuihin kuuluvat muun muassa äänentoisto-, näyttö- ja projektoriratkaisut.

Äänentoistoa rakennettiin hyvin laajalti eri tiloihin, kuten liikuntatilaan, lepo- ja oleskelutiloihin, ravintoloihin ja aulatiloihin. Tiloihin rakennettiin yleisäänentoisto siten, että jokaisessa tilassa pystytään valitsemaan, mitä äänilähdettä halutaan kuulla. Voidaan valita esimerkiksi, kuuluuko kaiuttimista radion ääni, TV:n ääni tai mikrofoniääni. Lisäksi äänentoistoon liitettiin induktiosilmukkaratkaisut. Induktiosilmukka on kuulovammaisen apuväline, joka siirtää magneettikentän välityksellä äänen suoraan kuulolaitteen vastaanottokelaan. Avek asensi ja toimitti myös aulatilojen TV-näytöt.

Mäntykampuksen neuvottelutilaan asennettiin projektori ja elektroninen valkokangas, jota voidaan ohjata ylös ja alas helposti yksinkertaisella ohjauspaneelilla. Neuvottelutila on tarkoitettu ikääntyneiden kuntalaisten harrastustoimintaan. Myös henkilökunta käyttää tilaa sen ollessa vapaana.

-Äänentoiston helppoutta ovat kiitelleet erityisesti liikuntaryhmien vetäjät. Iäkkäät ryhmäläiset ovat myöskin olleet tyytyväisiä, koska myös kuulokojeen käyttäjät kuulevat hyvin induktiosilmukan ansiosta. Projektori ja valkokangas toimivat myös hyvin, kommentoi Mäntykampuksen Jaana Myller.

Avekin yhteistyökumppanina projektissa toimi kuopiolainen tilasuunnittelun palveluja tarjoava Avico Oy. Avico Oy suunnitteli värikkään ja kodikkaan Mäntykampuksen sisustuksen.

-Palveluasumisen yksiköissä Ilmatar ja Väinölä on tuettua kodinomaista asumista muistisairaille. Kuopion Mäntykampuksen palvelutalon yleiset tilat sekä ravintola saivat pirteän ilmeen ja kodikkaat sekä toiminnalliset kalusteet. Suunnittelussa huomioitiin asukkaiden erityistarpeet ja henkilöstön työviihtyvyys, Avico Oy:n Elina Katajamäki valottaa.

Takaisin edelliselle sivulle

Neuvottelutiloista löytyy kiitettävillä valotehoilla varustettu projektori ja elektroninen valkokangas.

Neuvottelutiloista löytyy kiitettävillä valotehoilla varustettu projektori ja elektroninen valkokangas.

Tiloissa äänilähde valitaan helposti yksinkertaisella ohjauspaneelilla.

Tiloissa äänilähde valitaan helposti yksinkertaisella ohjauspaneelilla.