ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Palo tekemiseen ja työhön näkyy lopputuloksessa – asentaja Janne Immosen tarina

Olen kiinnostunut monista asioista, ja olen tehnyt elämäni varrella monenlaisia töitä myynnistä ravintola-alan töihin. Avekiin tutustuin aikoinaan Varamiespalvelun kautta, kun tuttu kaveri ohjasi minut Jari Rönkön luo haastatteluun. Siitä alkoi urani Avek Esitysratkaisut Oy:llä.


Päätyötäni ovat erilaiset asennukset asiakkaiden luona. Lisäksi teen huoltokäyntejä ja muuta laitteiden ylläpitoon liittyviä hommia. Toimistollamme olen sellainen niin sanottu joka paikan höylä – kun asiakastöiden lomassa on sopiva väli, toimistolla on aina pientä askaretta asennuskaluston huollosta pikkuremontteihin.


Työ on joustavaa ja sopivasti haasteellista


En ole koskaan tehnyt kellokorttityötä, ja periaatteeni on, että työtä tehdään silloin kun sitä on. Tilanteet muuttuvat, ja sovittu työkeikka saattaakin muuttua joksikin toiseksi tai aikataulut saattavat muuttua. Jokainen asennuspaikka on erilainen, ja joskus tulee eteen haasteita, joita joutuu itse ratkomaan ja miettimään, miten joku tietty juttu saadaan tehtyä. Työpäivät eivät ole siis koskaan samanlaisia, ja se on myös yksi työssäni minua motivoivista asioista.


Käsillä tekeminen vie mennessään


Asentajan työssä minua kiehtoo käsillä tekeminen. Myös vapaa-ajallani rakentelen ja näperrän kaikenlaista, kuten esimerkiksi perhoja. Perhokalastus onkin yksi rakkaimmista harrastuksistani. Kesällä on päästävä perhovavan kanssa virtaavan veden äärelle, ja kesän kohokohta on perinteinen lohenkalastusreissu Lappiin. Muuten viihdyn hyvin kotona ja mökillä puuhastelemassa kaikenlaista. Mökillä on aina tekemistä, ja jos tekemisen puute meinaa iskeä, voi ryhtyä vaikkapa halonhakkuuseen.


Osaamisesta saa ja pitää olla ylpeä


Suomalaiset ovat huonoja kehumaan itseään, mutta voin sanoa, että olen hyvä työssäni. Onnistumisen tunteita tulee silloin, kun asennustyössä kohtaa haasteita, jotka saadaan kuitenkin ratkaistua ja hommat tehtyä.


Meillä on Avekilla todella paljon ammattitaitoa alaamme liittyen, ja emme ehkä aina itsekään ymmärrä kuinka paljon osaamme ja tiedämme. Meidän pitää olla ylpeitä siitä, ja nostaa esille sitä, että osaamme ja haluamme auttaa asiakkaitamme. Vahvuutemme on, että pystymme reagoimaan muutoksiin nopeasti, mikä on jatkuvasti muuttuvalla alalla tärkeää. Uskon, että Avek jatkaa kulkuaan alan edelläkävijänä myös jatkossa.

Takaisin edelliselle sivulle