ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Jouni Tirkkonen: Avekin palveluilmapiiri näkyy asiakkaalle hankinnan helppoutena

Avek Esitysratkaisut Oy:n myyntipäällikkö  Jouni TirkkonenKuka olet?

Olen liikunnallinen viisikymppinen Kuopiosta. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kolme lasta. Lapset, joista kaksi on tyttöjä ja yksi poika, ovat jo lentäneet pesästä. Asumme nyt kahdestaan vaimon kanssa Kuopion saaristokaupungin alueella. Golf kuuluu lajeihini kesällä ja kun täällä Kuopiossa on kunnon talvi, niin silloin pääsee hiihtämään. Murtsikkaa mennään silloin molemmilla tyyleillä. Aikoinaan soitin harrastusmielessä myös bändissä, mutta sittemmin musisointi on jäänyt taka-alalle.

Millainen on työhistoriasi?

Olen toiminut pitkään eli 80-luvun puolivälistä saakka yhden ja saman yrityksen palveluksessa. Aluksi tein töitä pelkästään tietotekniikan parissa ja 90-luvulla mukaan tulivat AV- ja monitoimilaitteet. Vähitellen erikoistuin nimenomaan AV-ratkaisujen ja laitteiden myymiseen. Sitten kun jo 40-luvulla perustettu toimistotekniikkayhtiö Stigell Oy lopetti liiketoimintansa alkuvuodesta, oli aika etsiä uusi urapolku. Vaihtoehtoja oli monia, mutta aika nopeasti selvisi, että näistä Avek olisi paras uusi työnantaja. En ole katunut päätöstäni.

Mikä on roolisi Avekilla?

Toimin Avek Esitysratkaisut Oy:n myyntipäällikkönä Kuopion alueella. Tehtäväni on löytää asiakkaalle sopivin ja pitkällä tähtäimellä edullisin kokonaisratkaisu. On mietittävä tarjottavia ratkaisuja nimenomaan asiakkaan kannalta. Näin asiakas saa etuja omaan liiketoimintaan Avekilta hankittujen palveluiden avulla. Aina se ei ole helppoa, koska pitää muistaa, että usein hankintapäätöksen tekee joku muu kuin loppukäyttäjä itse. Tästä syystä on hyvä tuntea asiakkaan toimintaympäristö ja tarpeet entuudestaan. Tämä helpottaa asiakkaan päätöksen tekemistä ja näin yhteistyöllä löydämme toimivan ja helppokäyttöisen ratkaisun.

Mitä odotat uudelta työpaikaltasi?

Uusia mielenkiintoisia haasteita. Perinteisten AV-järjestelmien lisäksi vastuullani on myös Digital Signage -tuotteet. Niissä ja niihin liittyvässä tekniikassa riittää opittavaa. Se on myös innostavaa, sillä infojärjestelmät ovat hyvinkin moneen käyttöön sopivia ja on hienoa seurata aitiopaikalta millaisia ratkaisuja niihin voidaan kehittää.

Miten kuvailisit Avekia omin sanoin?

Avekissa on työteliäs ja ahkera ilmapiiri, mutta siellä ei tehdä töitä ryppyotsaisesti. Yritys on edelläkävijä palveluteknisissä asioissa. Yritys on myös onnistunut mainiosti sisäisen palveluilmapiirinsä luomisessa. Asiakkaalle se näkyy hankinnan helppoutena. Kokonaisratkaisuina, joissa pieninkin asia on otettu huomioon.

 

 


Takaisin edelliselle sivulle