ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Bändihommat kuljettavat töiden ohella ympäri maailmaa – asennuksista ja huolloista vastaavan Jarkko Luomajoen tarina

Olen alun perin kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, pienestä Kärsämäen kunnasta. Kuopioon muutin 1990-luvun alussa, ja koen olevani jo aika savolaistunut. Kiinnostuin elektroniikasta jo nuorena, ja ennen Avekille tuloa olin jo kerryttänyt pitkään kokemusta asennusten ja huoltojen parissa.


Päädyin Avekille töihin edellisen työpaikkani Hifi Servicen ja Avek Esitysratkaisujen yhdistettyä voimansa. Tällä hetkellä vastaan työssäni huolto- ja asennustöistä, ja suurimman osan työajastani vietän paikan päällä erilaisissa kohteissa asentamassa muun muassa näyttöjä, videotykkejä ja kaiuttimia. Parasta työssäni on juuri työn vaihtelevuus – jokainen päivä on hieman erilainen eri kohteissa, eri asennustöiden parissa.


Työ muuttuu kaiken aikaa


Tällä alalla pitää pysyä ajan tasalla. Koko ajan tulee uutta laitteistoa ja tekniikkaa, ja meidän ammattilaisten pitää sen myötä kouluttaa itseämme ja oppia joka päivä uutta. Jatkuvasta kehityksestä ja muutoksesta kertoo myös se, että nykyään työstäni 80 prosenttia koostuu asennuksista, kun aiemmin huoltotyöt olivat isommassa roolissa.


Musiikki on enemmän kuin harrastus


Vaihtelevan työn lisäksi musiikki pitää minut kiireisenä. Vapaa-ajallani soitan kahdessa bändissä bassoa, toisessa psykedeelistä rokkia ja toisessa death metallia. Keikkailemme aika paljon ympäri Eurooppaa ja ympäri maailmaakin. Olen tehnyt soittohommia koko ikäni, joten se on ehkä enemmän elämäntapa kuin pelkkä harrastus.


Se hyvä puoli työssäni on myös, että pystyn tarvittaessa sumplimaan musiikki- ja työhommia joustavasti yhteen. Välillä kalenterit ovat aika tiukalla, mutta se on vain positiivinen ongelma. Lisäksi soittohommien ansiosta audiolaitteiden korjaamiseen ja asentamiseen on syntynyt oma tietotaitonsa, mikä auttaa toisinaan myös työssäni.


Yhdessä eteenpäin


Avekilla työskennellessäni yritys on kasvanut paljon. Työntekijämäärä on lisääntynyt ja ala on mennyt hurjasti eteenpäin. Olemme hyvin pysyneet mukana muutoksissa, laajentuneet mutta myös ymmärtäneet omat vahvuutemme. Yritys ja sen takana toimiva, hyvä tiimi on koko ajan menossa eteenpäin avoimin mielin.

Takaisin edelliselle sivulle