ValikkoValikko
Avek Esitysratkaisut

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen halusi kehittää oppimisympäristöään interaktiivisempaan suuntaan. Avek tarjosi ratkaisun, joka on muuttanut oppimisympäristöä.

Tavoitteena interaktiivinen oppimisympäristö

Avek Esitysratkaisujen ja Itä-Suomen Yliopiston yhteistyön juuret saivat alkunsa vuonna 2009. Itä-Suomen yliopisto tahtoi kehittää oppimisympäristöä luomalla siitä interaktiivisemman ja vuorovaikutteisemman. Valtion yhteishankintayksikkö Hanselin avulla Itä-Suomen Yliopisto löysi yhteistyökumppanikseen Avek Esitysratkaisut. Yrityksen tuotteet ja palvelut vastasivat hyvin Itä-Suomen Yliopiston tarpeisiin, ja lisäksi yrityksen paikallisuus oli hyvä yhteistyön lähtökohta.

Etäopetuksen taso nousi ja oppiminen sai uusia muotoja

Avek Esitysratkaisut tarjosi toivotun oppimisympäristön kehittämisen ratkaisuiksi muun muassa Smart Board älytaulut, Cisco videoneuvotteluratkaisut, NEC näyttöratkaisut ja Revolabs mikrofoniratkaisut. Yliopiston omat työntekijät asensivat tuotteet paikoilleen, lukuun ottamatta Smart Board älytauluja, joiden asennuksen järjesti Avek. Tuotteiden avulla oppiminen on saanut uusia muotoja, ja oppilaiden ja opettajien opetus- ja oppimiskokemukset ovat olleet positiivisia. Oppilaiden mielestä myös etäopetuksen taso on noussut.

Uuteen teknologiaan siirtyminen on ollut alkuun suuri haaste niin Itä-Suomen Yliopiston työntekijöille kuin oppilaille, ja siksi onkin ollut tärkeää että yhteistyökumppani ei ole ollut pelkkä tavarantoimittaja, vaan prosessia on mietitty kokonaisvaltaisina tuote- ja palveluratkaisuina. Avek Esitysratkaisujen rooli prosessissa on ollut moniulotteinen: yritys on tarjonnut toivotut tuotteet, kouluttanut ja tukenut henkilökuntaa uusien tuotteiden käyttöönottamisessa ja tarjonnut teknistä tukea aina tarpeen vaatiessa.

-Avek Esitysratkaisut on ollut motivoitunut yhteistyökumppani ja heillä on ollut koko ajan valtava halu kehittää oppimisympäristöä entistä interaktiivisemmaksi yhdessä Itä-Suomen yliopiston kanssa, kertoo Ari Paldanius Itä-Suomen yliopistolta.

Oppimisympäristön kehitys jatkuu

Avek Esitysratkaisut on motivoitunut kehittämään oppimisympäristöä yhdessä Itä-Suomen Yliopiston kanssa ja tulevaisuudessa uusia projekteja voivat olla esimerkiksi 3D-ratkaisut opetusympäristössä.
Itä-Suomen yliopisto on tyytyväinen yhteistyöhön Avek esitysratkaisujen kanssa ja toivottaa muut koulut tervetulleiksi tutustumaan oppimisympäristöön ja uusiin interaktiivisiin ratkaisuihin.

Takaisin edelliselle sivulle